rafidah's FotoPage

By: rafidah shariff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 27-Jun-2009 03:05 Email | Share | Bookmark
episod 32: JM Briani House, Bandar Baru Bangi

Quote:
Restoran JM Briani memulakan perniagaandalam tahun 1983 di Shah Alam. Restoran itu dimilik oleh Encik Mustapa Abdul Karim dan Puan Jamilah Abu Bakar.

Berasal dari Muar Johor, mereka mencuba membuka gerai kecil di Seksyen 4, Shah Alam dengan menjual makanan tradisi negeri Johor yang terkenal iaitu 'Beriani '. Rasa masakan tardisi yang asli itu dikenali diseluruh pelosok Shah Alam.

Kemudian, mereka mencuba pula perkhidmatan katering untuk kebanyakan penduduk Selangor dan pejabat-pejabat disebabkan permintaan yang tinggi oleh pelanggan.
Setelah sembilan belas tahun (19) JM Beriani House and JM Catering Services dikenali dengan kualiti dan rasa Beriani Johor mereka yang asli. Pelanggan bukan sahaja dr kalangan orang awam, VIP, VVIP malah keluarga diRaja.

JM Beriani Restaurant telah ditubuhkan dalam usaha untuk memperkenalkan Beriani Johor dan memajukan industri makanan dan perniagaan. Sekaligus memperkenalkan Beriani Johor ke peringkat antarabangsa.

diolah dan diterjemakan dari http://www.jmbariani.com


Dinner at JM Beriani House, BBB

Tempat : JM Beriani House, BBB
Tarikh : 17 Jun 2009
Kehadiran : k.azue + a. halim, k.watie + a. arin, k.wawa + ukir , sirap + sarip, k.wira + family, k. pau + family, k.DOD, k. yat + family



Alkisahnya...pagi tu kami macam biasa berconference di YM.. tiba-tiba kak azue wat cadangan gi dinner ke JM. jadi semua setuju. diorang ni taw pasal JM sebab abg Rahim, owner JM Beriani Bangi, telah meninggalkan, mesej di FP kak watie. pagi tu tinggalkan mesej.. ptg kami mesej dia.. malam kami datang serang.... yippiiiii
jadi ni je gmbr d sekitar makan malam....
(i'm bad in indoor....)


ni kepala nye.....



what do u want for dinner??????



orang....


ramai.....




datang....



makan....





habis cerita untuk 17 Jun..sambung ke 25 Jun plak

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx------------------------end-----------xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


Birthday Party For Nureen Sofia, Kak Wana & 10th Anniversary for kak CT at JM Beriani House, BBB
Tempat : JM Beriani House, BBB
Tarikh : 25 Jun 2009
Kehadiran : k.azue + a. halim, k.watie + a. arin, k.wawa + ukir , sirap + sarip, k.wira + family, k. pau + family, k.DOD, k. yat + family, k.mira + abg Johar, salleharon, kak Ila, kak Dana, kak Wana + Family, Kak CT + family, Abg Meor + Family


Masa pergi Dinner minggu lepas kak Azue telah mengambil keputusan nak buat sambutan hari lahir Nuyin yang ke-5 kat JM Beriani. Jadi beliau pun pastikan tarikh dengan semua ahli TKB. setelah ditukar ke beberapa tarikh. Kak Azue pun menetapkan 25 Jun 2009, Khamis malam untuk sambutan itu... Hari Lahir Nuyin memang 25 Jun pun...




Sambut Birthday Nurin...



Dengan Kak Wana kali..(Kak wana 26 Jun...)



Dan kejutan untuk kak CT... ( ulangtahun perkahwinan die 25hb gak...)



masing-masing dengan gaya masing-masing...



gelak ketawa tak pernah surut....


malam yang penuh dengan kasih sayang...ibu anak.... anak ayah... makcik..pakcik.. atuk..nenek... kawan..sahabat..teman... suami...isteri....
ibu gembira...anak suka...ayah ketawa.... nenek lega... atuk tersenyum...



semua orang gembira kesimpulannya... bukan untuk malam tu aje..sampai ke esok nye... sesungguhnya.... komuniti seperti ini memang bagus... inilah aktiviti keluarga yang boleh mengeratkan hubungan sesama insan......


tapi..disebabkan mood aku tak berapa baik malam tu.. aku pulang awal.. tak de la awal sangat.. pukul 11 la jugak... mungkin dah penat merayap siang tu..tambah dengan amik gambar asyik tak jadi je...aku pun ajak abg nakkal balik..dengan muncung panjang sedepa... abg nakkal rilek je... ehh bang..cargas je abg ari ni... .. ke mana aku siang tadi? nanti cerita..ahahahahahhaha.....

ni pulak hasil tembakan Kak Mira n Abang Johar....




Kak Dila...

[TERIMA KASIH atas ihsan gambar...

Jadi...selamat hari lahir Nurin...kak wana.... dan semoga Allah berkati perkahwinan mu Kak Ct.....



Code:
ini pulak.... award pengomen terpantas untuk EPISOD 31: Kawin Acak, KLCC Kak Ila, Dinner at Samuri
Kak Mira...



pssstt....ade masa yang terlebih..tu yang dapat edit lebih2...


Quote:
sungguh ku tak perasan ade award dr kak azue....
lawa la sijil nih//mcm sijil premium BSN lak ha..... hahahahahah



tq kak azue.......


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net