rafidah's FotoPage

By: rafidah shariff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 31-Jan-2009 13:18 Email | Share | Bookmark
episod 11 : TKB Gathering 30 jan 09

 
 
 
 
 
 
aks TKB Jr.
TKB
stand for Team Ketupat Bawang. ak sbnr ny x taw sejarah TKB ni.. ak masuk (ak diiktiraf ke..) secara x sgja je ni.... eceli akak Feqah kenal mrk2 ni... since ak da ade FP sndri..jd x sengaja la terjoin.... mereka2 terdiri drpd kakak2 n abg2 FP yg very the havoc... biasa ny..bile sebut ketupat org mkn time raya je...ade gak makan time mkn satey (patut la gathering de satey..)... tp jaman skrg..bile org kata..den tongah buek ketupat ni ha.. maksud ayat tersebut merefer kpd xtvt..mngumpat.... ala..jgn kata pompuan..laki pon ngumpat gak...cume cara dorg lg dasat r...smbil kutuk kaw2 lg...ye ke cik2 abg sekelian??

TKB Gathering
iklan gathering ni da d edar n d war2 kan oleh pengelola gath ni iaitu kak azue... kejadian berlaku d kediaman beliau.

vanue : umah kak azue, tmn putra perdana, puchong
masa : 8.30 pm
tarikh : 30 januari 2009
xtxt : makan..amik gmbr..jual beli (utk kak wa je ni)...anak cari ibu (farah ny xtvt)...


ni pertama kali aku join gath seperti ni.. masa join jiwang.org x pernah pon ikut dorg nye gath.. lagipun sebenar ny ak x de rancangan pon nk gi..since mlm dan tak de transport. abg nakkal keje shift mlm masa ari kejadian.. kamis sblm ari kejadian akak msg ak..ajak gi gak...jd kami pon calling2 kak lang..tny die bawa balik x keta die..sbb die d kampung..selalu die tgal kan keta d kampung... nsb baik die bermurah hati nk bagi pinjam...gi jugak la ak pd ari tu.....jadi ak mmg x prepare ape2..gaji pon x masuk..maaf la akak2 sekelian..sy dtg kosong je...
sy da ready da klu akak2 tny.." pidah ko bawak ape??"
sy akan jawab "sy dtg jd driver je kak..jd sy bawak keta n perut je la.."uhuhuhuhuh

dtg pon da lmbt sbnr nye..ak smpi umah akak kol8..sbb nak lepas kan abg nakkal g keje dulu..dan die yg hantar ke Vista, umah akak... siap2..tgu akak siap lagi... dah pukul9..tu yang sampai dah lambat... org semua dah kenyang perut suka hati dah masa tu... jadi kami sempat makan sikit dan amik gambar je la.... so layan gmbr nih




artis Fp glemer..kak zai yg dtg dari jauh... bercuti2 malaysia..cuti kalah org cina yg raya..




try tgk tu..kak wa tgh goda akak-akak tu..beli tudung...kak azue pon nak meniaga gak...


ni lak aksi TKB Jr. wooo farah jd tumpuan lensa mlm tu... tp asyik carik ibu... sbb ibu sebok hal lain...

AISHAH, NANED & DANIEL
kak azue ni sebenarnya orang kampung aku. even umi die pon aku kenal...kecik2 dulu selalu datang lepak kat kedai minum umi..makan pulut lauk ayam..adik die sebaya aku..satu sekolah sejak tadika. masa sekolah rendah memang la rapat. tapi lepas masuk sekolah menengah kami dah tak rapat lagi dah. nama dia aisyah. dia dah kawin dengan pakwe die sejak form4 lagi..sudah mempunyai seorang anak pon..lupa lak nk tny nama penuh anak die.. jd sempat la bergambar dgn aishah n anak... naned (suami aishah) xde lak....



overall... sangat seronok..dua ronok dan beronok-ronok aku malam tadi..terima kasih kepada kak azue yang menjemput.. kak zai untuk ketupat reben.. akak-akak yang lain utk tajaan makanan.. lain kali saya akan usahakan lak bawak makanan spesel utk akak-akak n abang...

AFRINA STYLE..
Balik dari rumah kak azue. aku dan akak ke rumah kak lang diknor. kak lang ade simpankan kalendar TM untuk aku. jadi kebetulan dah berada di kawasan kejiranan beliau. aku pun singgah la kejap. kak azue dok seksyen 3, kak lang lak seksyen 5.. masa sampai dah pukul 12. sempat turun kejap. masuk je rumah.. datang si afrina menjenguk tetamu tgh malam dia. si faiz adik nya dah tidur.. afrina ni bile nk amik gambar die..muke kaku je.. akak sempat snap gambar die masa tgh gurau-gurau dengan aku.. alih-alih dah sedap main.. nak kut kami balik pulak.. aduh.. sian mama die kena pujuk... ha ni gmbr afrina... mama dia cakap.. ni otai amik gambar ni... gambar die saje... hehehehhe



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net