rafidah's FotoPage

By: rafidah shariff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 1-Jul-2009 06:29 Email | Share | | Bookmark
IKLAN : Birthday wish for kak lang..



TO MY BELOVED KAK LANG...
kak lang...
u r the bset kak lang in the world..
but u r the dengki-est kak lang in the world...

kak lang...
may allah bless u
may ur poket gemuk..

kak lang......
errrr tu je...

SELAMAT HARI LAHIR YG KE-??
KAK LANG.........







[size=7]gmbr faiz masa dlm pantang dgn kakak ina....[/size]

SELAMAT HARI LAHIR YANG PERTAMA
buat faiz danial...
ank cik dah da besar...
pasni leh g jalan-jalan n men playground mcm kakak....


(faiz adalah ank kpd sepupu ku.. fida)


Monday, 29-Jun-2009 06:07 Email | Share | | Bookmark
episod 33 : Merayap di Tampin dengan Kak Ina n Anggerik RImba..

Starting Cerita...
Tarikh : 20 Jun 2009
Lokasi : Tampin, Negeri Sembilan....
Kehadiran : Presiden TKB, K. Ina, Fatin, Haiqal gedik, kak Jem (Anggerik Rimba), Kak Feqah n Sirap


Nak dijadikan cerita.. beberapa hari sebelum sabtu tu, mak telifon bagitahu jiran kami nak kawin. Ala...kawan sekolah aku juga si Anoi.. Aku memang nak balik..tapi terlupa masuk dlm jadual. jadi dah nak balik tu..aku bagitahu kak ina.. kak ina pun ajak aku merayau-rayau di tampin dengan anggerik rimba... aku tny akak, kalau-kalau dia nak ikut.. nak pulak dia...











disebabkan aku lambat gerak dari serdang on that day, aku tak kesempatan pun ke rumah org kawin.. tp terus ke tampin..melepak dgn kak ina n kak jem.... memule jumpa kat kedai cucur udang alor gajah yang boleh tahan femes tu....







lepas tu..dorang ajak ke Tampin Square lak..carik baju.... boleh pulak..makcik-makcik ni dok posing kt signboard Tampin Square tu...dengan haku-haku sekali...kalau nampak kat org kampung ni...malu gua beb..malu...



orang kampung : " Kenapo la ank samsun tu ha...dok amik gmbr kek papan tu ha... dah lamo bonar tak balik kampung gek eh...ni kes gayat la ni..mcm tak do yo papan tando kek Kelumpo sanun.."


Lepas tu..gi Tampin Shopping..kedai Shopping yang paling aku suka...kira old timer kek tampin nih...





Lepas tu...gi kedai jam...

Lepas tu balik la....

sampai umah ade lak...dua ekor belalang tgh wat projek kt pagar aku ni ha... adehhhh





hahahahaha...sesungguhnya balik kampung itu best...kalau korang tak de kampung...jomla kongsi kampung dgn aku... aku tak de halnya... cume mak abah yg kat kampung tu je...aku tak nak kongsi dgn korang.... sori ekkk...

Code:
kak siti...award utk mu...nti ekkk



Saturday, 27-Jun-2009 03:05 Email | Share | | Bookmark
episod 32: JM Briani House, Bandar Baru Bangi

Quote:
Restoran JM Briani memulakan perniagaandalam tahun 1983 di Shah Alam. Restoran itu dimilik oleh Encik Mustapa Abdul Karim dan Puan Jamilah Abu Bakar.

Berasal dari Muar Johor, mereka mencuba membuka gerai kecil di Seksyen 4, Shah Alam dengan menjual makanan tradisi negeri Johor yang terkenal iaitu 'Beriani '. Rasa masakan tardisi yang asli itu dikenali diseluruh pelosok Shah Alam.

Kemudian, mereka mencuba pula perkhidmatan katering untuk kebanyakan penduduk Selangor dan pejabat-pejabat disebabkan permintaan yang tinggi oleh pelanggan.
Setelah sembilan belas tahun (19) JM Beriani House and JM Catering Services dikenali dengan kualiti dan rasa Beriani Johor mereka yang asli. Pelanggan bukan sahaja dr kalangan orang awam, VIP, VVIP malah keluarga diRaja.

JM Beriani Restaurant telah ditubuhkan dalam usaha untuk memperkenalkan Beriani Johor dan memajukan industri makanan dan perniagaan. Sekaligus memperkenalkan Beriani Johor ke peringkat antarabangsa.

diolah dan diterjemakan dari http://www.jmbariani.com


Dinner at JM Beriani House, BBB

Tempat : JM Beriani House, BBB
Tarikh : 17 Jun 2009
Kehadiran : k.azue + a. halim, k.watie + a. arin, k.wawa + ukir , sirap + sarip, k.wira + family, k. pau + family, k.DOD, k. yat + family



Alkisahnya...pagi tu kami macam biasa berconference di YM.. tiba-tiba kak azue wat cadangan gi dinner ke JM. jadi semua setuju. diorang ni taw pasal JM sebab abg Rahim, owner JM Beriani Bangi, telah meninggalkan, mesej di FP kak watie. pagi tu tinggalkan mesej.. ptg kami mesej dia.. malam kami datang serang.... yippiiiii
jadi ni je gmbr d sekitar makan malam....
(i'm bad in indoor....)


ni kepala nye.....



what do u want for dinner??????



orang....


ramai.....




datang....



makan....





habis cerita untuk 17 Jun..sambung ke 25 Jun plak

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx------------------------end-----------xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


Birthday Party For Nureen Sofia, Kak Wana & 10th Anniversary for kak CT at JM Beriani House, BBB
Tempat : JM Beriani House, BBB
Tarikh : 25 Jun 2009
Kehadiran : k.azue + a. halim, k.watie + a. arin, k.wawa + ukir , sirap + sarip, k.wira + family, k. pau + family, k.DOD, k. yat + family, k.mira + abg Johar, salleharon, kak Ila, kak Dana, kak Wana + Family, Kak CT + family, Abg Meor + Family


Masa pergi Dinner minggu lepas kak Azue telah mengambil keputusan nak buat sambutan hari lahir Nuyin yang ke-5 kat JM Beriani. Jadi beliau pun pastikan tarikh dengan semua ahli TKB. setelah ditukar ke beberapa tarikh. Kak Azue pun menetapkan 25 Jun 2009, Khamis malam untuk sambutan itu... Hari Lahir Nuyin memang 25 Jun pun...




Sambut Birthday Nurin...



Dengan Kak Wana kali..(Kak wana 26 Jun...)



Dan kejutan untuk kak CT... ( ulangtahun perkahwinan die 25hb gak...)



masing-masing dengan gaya masing-masing...



gelak ketawa tak pernah surut....


malam yang penuh dengan kasih sayang...ibu anak.... anak ayah... makcik..pakcik.. atuk..nenek... kawan..sahabat..teman... suami...isteri....
ibu gembira...anak suka...ayah ketawa.... nenek lega... atuk tersenyum...



semua orang gembira kesimpulannya... bukan untuk malam tu aje..sampai ke esok nye... sesungguhnya.... komuniti seperti ini memang bagus... inilah aktiviti keluarga yang boleh mengeratkan hubungan sesama insan......


tapi..disebabkan mood aku tak berapa baik malam tu.. aku pulang awal.. tak de la awal sangat.. pukul 11 la jugak... mungkin dah penat merayap siang tu..tambah dengan amik gambar asyik tak jadi je...aku pun ajak abg nakkal balik..dengan muncung panjang sedepa... abg nakkal rilek je... ehh bang..cargas je abg ari ni... .. ke mana aku siang tadi? nanti cerita..ahahahahahhaha.....

ni pulak hasil tembakan Kak Mira n Abang Johar....




Kak Dila...

[TERIMA KASIH atas ihsan gambar...

Jadi...selamat hari lahir Nurin...kak wana.... dan semoga Allah berkati perkahwinan mu Kak Ct.....



Code:
ini pulak.... award pengomen terpantas untuk EPISOD 31: Kawin Acak, KLCC Kak Ila, Dinner at Samuri
Kak Mira...



pssstt....ade masa yang terlebih..tu yang dapat edit lebih2...


Quote:
sungguh ku tak perasan ade award dr kak azue....
lawa la sijil nih//mcm sijil premium BSN lak ha..... hahahahahah



tq kak azue.......


Wednesday, 24-Jun-2009 00:25 Email | Share | | Bookmark
episod 31: ACAK KAWIN, ISMA, KAK ILA & DINNER DI SAMURI KAJANG



Prolog
Banyak sangat gambar dan cerita untuk dikongsi. kali ni aku buat entry panjang. semua cerita aku gabung kan sekali... ikut tarikh kejadian.. heheheheh ada je yang aku skip..tapi itu tak penting. takkan la.. pergi basuh kereta dan abg nakkal belanja mesin basuh pun aku nak cerita kan? jadi, ni je cerita yang aku nak kongsi... cerita bosan seorang wanita...wiiiii

Nyalang Acak & Ecah
Tarikh : 31 Mei 2009
Tempat : Kuarters Felda Jelai (ye kot ni nama tempat tu......) RUMAH ACAK


Aku dah janji dengan kawan-kawan sekelas aku dulu nak jumpa di rumah acak untuk tengok die kawin..heheheh abg nakkal patut nye tak ikut.. tapi die bersemangat nak temankan isteri gedik dia ni.. Risaukan sayang ke bang?? ke jeles sayang gi jalan-jalan...heheheheh
Aku cuma dapat jumpa.. adi fikry, amri & iera, amal dan nadia..serta apak CNC kawan di ILP dulu..










Balik dr rumah acak kami gerak ke Kg Rokan.. nak tengok baby dalam hari... baru 25 hari umur die... ni anak Puan Nur Zarith Sofia dan En. Yat (nama die aku lupa la).. ni die....ISMA





xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx----------------------------xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

KLCC With kak ILA...
Tarikh: 6 June 2009


6 June aritu...lepas balik dr hari keputeraan SPB YDA.. aku dan kak ila..janji nak ke KLCC saje jalan-jalan... abg nakkal sepatutnye kerja malam tu.. tapi beliau telah menuang kerja...
mula-mula aku ke KLCC tgk wayang.. lepas tu gi Mali kat Danau Kota.. balik dr lepakking dgn kak ila.. aku ke Genting dgn abg nakkal.. tapi kami gi tidur je kat sana.. tak turun lansung dr kereta..hahahahahah sengal....
ni de sikit gmbr dgn kak ila....







malam esk nye pulak lepak dengan kawan-kawan abg nakkal kat ss 2 PJ... aku minum guava spesel... lepak la dengan AIDIL, EWAN, SULHAN & NASRUL...semua datang solo...




xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx------------------------------------------------------xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Dinner @ Samuri Kajang
Tarikh : 8 June 2009
Sempena Hari Bapa




Isnin malam selasa tu pulak..akak ajak kami gi kajang. untuk makan-makan. sebelum ke kajang abg nakkal dan aku ke cyberjaya.. abg nakkal nak fly.. lepas blk dr fly gerak ke kajang... sempena hari abah n hari abie... abie adam...comel nye adam.....adam la artis malam tu..asyik kena rebut je...







Dikesempatan ini aku juga nak ucap selamat hari bapa untuk abah, SAMSUNANWAR IDRIS,Abah KJ (xde gambar) ISMAIL MOHD SHARIF dan abang ajib, MOHD RADZIF SAMSUNANWAR... may allah bless u... anak-anak sayang anda...
untuk abie...tak de lagi ekk...abie tak jadi abie official lagi.... da ade anak nanti baru leh sambut hari abie ekk......








ok habis dah episod panjang kali ni.... nanti sambung lagi... ni ade sesi award pulak....

award untuk IKLAN SIPAR TOK SIAK & TAG FRM ELLY goes toooooo..... KAK CT
G AR TG...kak ct nye tembakan n editting dah makin hebat skrg.... nak kalahkan abg meor ke kak???/






AWARD UTK AKU.....
DARI KAK CT



DARI KAK WATIE..





DARI KAK INA....



TENKIU ALL..... nanti2 aku try copot lagi...wwwiiiiiiiiii


Friday, 19-Jun-2009 00:16 Email | Share | | Bookmark
IKLAN : Selipar Tok Siak & Tag frm Elly

SELIPAR TOK SIAK....

Kali ni aku nak wat entry khas utk selipar-selipar.. ni merujuk kepada kerja rumah yang kak ina bagi..aku suka pakai selipar..gi keja..gi umah org kawin..gi shopping² complex..pasar malam...jadi ni nak cerita pasal salah satu selipar kesayangan aku.. tak ade lagi selipar yang aku sayang sangat mcm selipar ni...




Tajuk: Selipar Tok Siak

Beli kat mane?? : Free...

Brape rege?? : RM 0

Dah brape lame pakai?? : +-3 tahun kot....

Kenape suke slipar ni??? :
Sayang gile selipar ni sebab..aku dapat selipar ni drpd TOK SIAK Masjid Kuala Pilah.. Masa tu aku on the way nak balik JOHOL naik motor dari BAHAU..pastu..aku singgah solat asar kat masjid tu.. selipar aku kena tibai...da la jenuh aku pusing satu masjid cari..last² datang TOK SIAK bagi aku selipar ni..time bagi..lawa lagi.. macam baru beli.. mungkin berkat pakai selipar tok siak... selipar aku tak pernah kena tibai lagi... selipar aku selalu kena curi dulu....

selipar ni memang selesa pakai...tgk la...da buruk da...

Dah bawak sampai mano selipar ni??:
Johol..pilah..bahau..somban...PD..nilai..seluruh N9 senang cakap...Genting.. PJ..KL...sekitar Lembah Kelang...Jamban..g keje... Konvo pon aku pakai gak...

mana² aku gi aku mesti nak bawak selipar ni..sbb aku suka pakai selipar je...


Ucapan : Ohhh selipar tok siak... aku syg gilerrr dgn ko... tp itu tak bermakna aku syg tok siak itu... hahahahhaha semoga ko terus senyum depan mata aku... sekarang aku bagi ko rehat..sebab ko selalu buat aku nak jatuh...


hahahahha best la yang ni...aku nk tag org la....aku nk tag...
abg nakkal
ELLY
nazri sensei....
LISA


...............................................xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx...............
TAG DARI ELLY

NI PULAK DAK ELLY TAG AKU

wooookeeehhh ini dia alphabet dia eh A jadi apa, B jadi apa so kita follow ajela ikut sampai habis namo kito:
A - ka----F - lu---- K - me---- P - no---- U - do---- Z - zi

B - tu----G - ji----- L - ta----- Q - ke ----V - ru

C - mi----H - ri ----M - rin ----R - shi ---W - mei

D - te----I - ki -----N - to----- S - ari---- X - na

E - ku--- J - zu ----O - mo ----T - chi---- Y - fu



nama panjang:
S I T I R A F I D A H

after convert to jepang word:

ari-ki-chi-ki shi-ka-lu-KI-te-ka-ri

[b]ARIKICHIKI SHIKALUKITEKARI

-----------------------------

nama pendek:

P I D A H


after convert to jepang word:

no - ki - te - ka - ri

NOKITEKARI (yang ni sedap sikit...hahahah)


ok dah....habis hutang wat masa ni.... aku xde nak tag sesapa..


----------------------------xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx---------------------------
ok starting dr episod ni.. aku nk bagi award la utk pengomen pertama... dari dulu nk buat..cume tak rajin je.. kali ni..bagi menghargai usaha anda... aku bagi sedikit penghargaan...
buat masa ni tak ade template lg..jd ni je...yg ade....

utk episod 30: dinner ukhwah & clubbing sopan
tahniah buat kak pau


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net