rafidah's FotoPage

By: rafidah shariff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 6-Aug-2009 01:39 Email | Share | | Bookmark
IKLAN : Birthday Wish For AKak.....



To my Akak....
Happy Birthday to You....
semoga diberkati rezeki, kesihatan, dan umur olehNYA....
u r always my spesel akak....

dik dah doakan yang terbaik untuk akak...selalu....


Friday, 31-Jul-2009 23:24 Email | Share | | Bookmark
episod 36 : My Life My Love...

Prolog...
lambat betul aku update sekarang... sangat sibuk... minta maaf banyak-banyak.. aku cuma sempat update blog.. since i only spend 10mnts to finish 1 entry.. untuk fotopages.. aku spend masa lama sikit.. sebab sini untuk kongsi koleksi gambar-gambar.. lagipun sini.. gambar besar-besar.. jadi cerita kali ni... aku mix up kan.. semua cerita dlm satu entry...
nanti aku wat lagi entry amni... senang..wakakakakka

klu nk g blog aku klik sini... http://cikbedahlaser.blogspot.com[/b]

[b]CERITA SATU


TARIKH : 21 JUN 2009
LOKASI : KOOLEJ MATRIKULASI PAHANG, GAMBANG
TUJUAN : LAWAT IMAH NGADE-NGADE
KEHADIRAN : Mak, akak feqah, dan saga aku....


Jadi ceritanya camtu la... mak nak pergi kat imah dan pergi bangi.. jadi aku cadangkan..pergi dua-dua sekali.. aku sanggup drive kan mak ke gambang.. lepas tu terus ke bangi... aku sanggup sbb ni my 1st experience buat driving jauh... paling jauh aku pernah buat dr kuantan ke genting sempah je.. bukan apa.. abg nakkal tak bagi aku drive bila kami jalan jauh.. jadi tu yg buat aku x berkesempatan driving long distance..

mak bawakkan bekal gulai udang campur rebung..yummmyy ats permintaan aku... aku sorang je makan lauk tu..udang aku bg imah... rebung aku makan... baikkan aku... uweeekkkkkk
wakakaakakka
owhh kami g lepak umah kak ina dulu sebelum gi gambang... sila la >>klik sini<< untuk gambar lepaking kami.. or >> klik sini << untuk tgk koleksi feqah




sape nih???




oowwhhh mak mah ngade2...




bekalan mak....yuuummmmyyy.....




our beloved mummy...









kak teh tgh lindung mak dr mendapat sinar UV......

















--------------------------------------------------------------------------------xxxxxxxendxxxxxxxx----------------------------------------------------------





KL TOWER HUNTING....[


TARIKH : 25 JUN 2009 (pay day......)
LOKASI ; SEKITAR KUALA LUMPUR..
TUJUAN : MEMBELI BELAH BERSAMA ABG NAKKAL..
[


Ni pulak cerita ari gaji bulan lepas.. masa ni aku amik cuti semata-mata nak gi shopping dgn abg nakkal.. nak bli baju baru.. dah setahun aku tak beli baju baru.. baju semua dah mengecik.. abg nakkal pon sama.. nak carikan baju kerja utk dia... lepas sarapan pagi tu.. kami ke KL... parking kat Raja Chulan dan naik Monorail ke Sogo...

kali ni aku buat Hunting for KL TOwer....

sebelum tu nak cerita dulu..trackback aktiviti aku masa tu... memula aku naik kereta pergi ke raja chulan... kemudian... naik monorail..jadi gambar ni mengikut aturan perjalanan aku masa tu.... bukan gambar tak tersusun ye di sini.... gambar di susun ikut aturan masa perjalanan... gambar KL Tower diambil dr pelbagai lokasi berlainan... dr kedudukan berlainan... dgn kenderaan berlainan...

layan......




i was hunting KL Tower from my car...



i seeeeeeee... memula carik parking dulu..



adat la... kereta banyak kat KL ni...




aku rasa aku capture pakcik tu..tp kereta lak nmpk lebih...

(tgh tgu green light..masa nk gi cari parking...)



an old man who was finding his way in KL......



abg nakkal while waiting for the train to come...

(lepas dah parking di raja chulan.. naik monorail pulak....)



here he comes..



hunt KL Tower dr monorail lak....

(dalam monorail nak ke sogo....)




still...from monorail...



ni tak edit nya... still dr monorail...



two guys inside a monorail....



turun dari monorail aku dah tak amik gambar..sebab nya.. takut ade org tertarik dgn kamera aku... abg nakkal tak bagi keluar kan atas dassar keselamatan... kami bukan kaya nak beli lagi kamera...

ni pulak gambar masa test guna filter CPL yang aku baru beli dr Plaza Pudu... dapat beli filter CPL je..sebab duit tak cukup nak beli close up filter.. next time kite beli close up filter ehhh abang ehh.....









ok..tu je utk kali ini..sekian..... terima kasih kerana sudi menatap segala gambar yang saya tinggal kan di sini... komen membina amat diperlukan.... komen menjatuhkan dialu-alukan juga... saya budak baru belajar...


Quote:
sekali lagi ingin memohon maaf...
di atas kelewatan pengeluaran tanda terima kasih sy kepada anda yang berjaya menjadi pengomen terpanrtas..
jadi hari ini saya keluar kan semua sekali ye... by episod...
owwhh episod ni ade lari skit r... abaikan je la ye....nanti betulkan balik...
jutaan terima kasih sy ucapkan pada yang berjaya mengomen dan yang tidak...
kepada yang tidak pernah komen pon sy ucapkan jutaan terima kasih....
sudi-sudilah masuk sini lagi.... komen anda mungkin menjadi pembakar semangat saya...(sebab da kena komen..die tak puas ati... ape lg..kena la wat cantik-cantik...tamak betul...)
sekian... truly... pidah...


episod JM Briani Bangi




episod Merayap di tampin dengan kak ina dan anggerik rimba....



episod kak cik nyalang di puchong



iklan birthday kak lang



episod sunset at klanang




episod karaoke at red box pavillion


episod my life my love



Monday, 27-Jul-2009 01:40 Email | Share | | Bookmark
episod 35: Red box at pavillion




actually cerita ni dah boleh di klasifikasi kan sebagai basi tahap berkulat dah ni... since i'm very busy this late 2 weeks.. i cant update all my photos and story...

gomennasai mina...... lepas ni akan cube update twice a week... tak pon...once a week... heheheh

jadi cite ni.. terjadi pada awal julai aritu kot..ke akhir june... kak azue ajak g berkaraoke d red box pavillion.... sungguh besar pavi ini... huh... abg nakkal keje mlm masa tu.. di gagahkan jua utk ke sana..owh my hubby buchuk ni.. jgn ajak ke karaoke... die sgt teruja... lepas tu..blk dr karaoke...layan kan la..die jadi juri separa professional... pitching lari.. tak senada.. x seirama.. tak masuk..xde kolobrasi... bl bla bla bla.. ye la bang..

oke.. aku sudah malas.. layan kan je gambar ku ini.. let the picture do the talking... till then.. da da...
















ini encik sangat bahagia... (semalam punya karok..die siap tdo lg dlm bilik..tgh2 org melalak...follow nurin tdo..time nurin tdo..die g melalak lak kat nurin... abg jo..abg jo...




Quote:
[color=darkred]maaf la untuk gambar yang kecik aritu... bnyk lagi gmbr sbnr nye..x sempat edit.../color]


Tuesday, 14-Jul-2009 06:56 Email | Share | | Bookmark
episod 34 : Sunset at Kelanang..




SHAH ALAM.....

Ni cerita sambungan selepas kenduri di Puchong... disebabkan sibuk ambik gambar, aku tak sempat pun makan... abg nakkal kesygan aku pun tak makan. sebab tengok isteri gedik dia tak makan.. aaaduh abang...

Jadi abg nakkal pun memecut kereta kuda nya ke shah alam... membawa ati yg geram cmpur lapar.. geram la wei... dgn photoshot yg gitu... sapa je tak marah kalau orang tak hargai...

lepas makan lepak di Perpustakaan Shah Alam...sambil ambik gambar masjid shah alam...


ni masjid shah alam...sape tak tahu??



abg nakkal tgh bosan....


PANTAI KELANANG, BANTING with kak ct

Ingatkan lepas tu abg nakkal nak ajak aku balik...rupa-rupanya..di angkut nya aku ke Banting.. kebetulan aku tak bawak H/p time tu... aku pun sms Akak Feqah mnt no tpon kak ct 1... tapi d bagi no kak azue je... aku sms kak azue... kak azue sibuk main layang-layang......tapi aku berjaya juga mendapatkan madam ct....

jadi kami pun janji nak ke Pantai Kelanang sama-sama...untuk amik gambar sunset..lalalaalalla



TU ADA BANYAK IKAN BELACAK....SAPA NAK IKAN TEMBAKUL PUNYA TELUR???












YAYA.....


KAK CT'S FAMILY...

balik tu..kak ct belanja makan jap... terima kasih kak ct.... jasa mu dikenang jua...

aku yang tengah kemaruk amik gmbr sunset....




Code:
kepada penerima award..nanti dulu ye..tuan rumah sangat la malas...hahahahhah


Monday, 6-Jul-2009 16:32 Email | Share | | Bookmark
epidos 33: Kak Cik Nyalang di Puchong


ikatan kemas..genggaman erat kedua mempelai...




NYALANG..........................



Tarikh : 14 Jun 2009
Tempat : Puchong Prima...
Tujuan : Cari Pasal....
Kamera : Canon EOS 400D
Edit : Photoscape 3.3



since aku sangat rajin harini... setelah mengedit serba sedikit hanya menggunakan PHOTOSCAPE aku pon mengupload gambar ni...dan share cerita basi ni dengan korang.. biar korang food poisoning sekali dgn aku...hahahahahahha
bak kata si laser azwan ali si mak hayam tu... ADA AKU KISAH...AMBOI..AMBOI..AMBOI...

Jadi...kejadian ni berlaku pada 14 JUN 2009 lepas...hahahha almost a month aku peram ini gambar.... tak pe... bnd free simpan lama-lama org tak leh marah... kak cik atau nama sebenar Nurhayati Yunus adalah kakak kepada kawan baik aku..Puan Umi Khalsom Milai.... kak cik pon da mcam akak aku je... Kak cik telah Bernikah pada 6 June 2009. Disebabkan aku bertugas pada masa tu.. aku tak boleh balik... korang pon da tgk kan... entry sebelum ni.. yang aku kena bertugas tu... aku kan Dayang.... hahahahhahahahha......

untuk ganti balik....aku pun datang ke kenduri sambut menantu atau org Johol panggil..menyalang ni yang berlaku di Puchong Prima... korang layan je la..gambar ni...malas nak type....

llllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaayyyyyyyyyyyyyyyyaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnn........



ni tools puan zoella.....




senyummmm..senyummmmm




x edit..




x edit....


berarak ke pelamin... (x edit)




berarak ke pelamin lg.... edit






elena dgn papa tgh panas....





kipas farah...kipas...





sibuk je tukang kipas nih la,,,,,





atas pelamin...(xedit)





kaki bunga....




tgn bunge..(xedit)




balik bunga....ats pelamin...(xedit)





sama mcm kt atas... (xedit)





ats pelamin...x nampak yah...





by by...mak lang da ade pak lang wan....




salam...salam..mak lang sayang....





muke ketat abg wan..blkg bunga...(xedit)





muke wan baruh x puas hati....(x edit)





mak su wat muke pelik...awat mak su.....





lena nye elena tido.....alalala perut papa best ye sayang.....





kak cik..blooming.....




another trial 2 hide the vibration.... nice try pidah....




"kak cik dah lopeh...yah ni...bilo la pulak ha.... x sabarr nk dukung cucu....." kata mak yah dlm hati....dgn sayu...sambil kunyah tembikai....




"ha..yo.. esk den antar la sekabar tuh...den kek kelumpo ni..." sungguh bz tokey surat kabar harakah nih...... ke tipon awek tu cik.... haaaaaa.....




the only best moment n view captured....




okay...okay...show's over.... syuh..syuh.... balik...balik... ko jugak pidah...balikkkkkkk


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net