rafidah's FotoPage

By: rafidah shariff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 20-Aug-2009 12:50 Email | Share | | Bookmark
episod 41 : Jangan Lupa Daratan Dibalik Lampu Neon

kalau dah berada di Pulau jangan la kau melupakan tanah daratan.....
Di balik cahaya neon-neon yang gemerlapan.....
walaupun kau di jamu makanan seenak di syurga.....



err eceli nk letak gambar makanan.. tp aku nk kumpulkan semua gambar makanan nanti... hehehehhehehe
aku wat cite ikut kelompok yeee... so nak memudahkan korang faham perjalanan kami sepanjang di Penang.... arini aku wat kan jadual utk korang.... jadual simple-simple sudah....
nanti jangan pening lak tgk perjalanan aku ye.....





kalau ade kemusykilan....leh tanya....

K..ni lak gambar ktorg lepaking kat padang kota lama.... apa yang menarik?? aku pon tak tau....hahhahahahah layan je....


kau kenal sapa tu??



kite berada di sini sekarang....



malam pun kena bayar wooooo.....





ni la yang menarik kot.....




ni bukan light trail da ni.... twister light dah ni




tu dia.....



sini ramai orang mancing ikan....


apa yang aku nampak dan rasa serta perhati... minat setiap orang berbeza dalam mendapatkan hasil dan menyampaikan hasil seni fotografi masing-masing. bagi aku dan abg nakkal.. kami lebih suka mengambil gambar tanpa flash.. dan kami kurang pandai ambil potrait (orang)... kami lebih tertumpu kepada pemandangan dan outdoor.. bagi aku... aku lebih suka ambil close up... dan pastinya tanpa flash... aku memang failed kalau amik gambar malam dan indoor.... sebab tu hasil kami malam amat tak cantik kalau indoor...memang la tak senonoh... kalau ada gambar yang tak cantik tu... korang faham-faham je la... kalau aku letak juga... tu sebab aku nk kongsi moment dan info dengan korang...

kalau ade sebarang tips, pandangan dan kutukan... aku alu-alukan... tapi biarlah berhemah.. semua orang tak selesa bila hasil titik peluh mereka dikutuk dengan cara yang kasar.... kutukan yang lembut (bukan gaya nyah ye...) pasti akan membina

kami masih belajar... kalau ada yang sudi mengajar...kami terima...
kalau ada yang nak belajar..pun kami terima....
kami bukan kedekut ILMU pun......
cheers...



Thursday, 20-Aug-2009 12:42 Email | Share | | Bookmark
episod 40 : Pisang Emas Dibawa Belayar....

 



Lepas selesai majlis Pakcik PI..
kami bergerak ke Pulau...dengan menaiki feri..... punya la lama tunggu turn....
dengan bayaran tiket RM7.70 kami masuk ke perut feri...
aku pun layan la pemandangan dari feri....
nasib la orang nak cakap aku gayat ke ape ke....
asal kan i get something... dan aku tak kacau korang.. apatah lg minta ihsan duit tiket dari korang kan...
layan je la.....




baca yg kat atas tu....khas utk korang yg x sihat...




entering a new worlllddddddd....



dorg tgh layan cite hntu atas feri.....



nama aku..payar...nama kau?? POYO......




JANGAN lupa daratan......




jangan buang sampah merata-rata














fresh water everyone??



kau ingat senang ke nak senang??? belajar menghargai apa yang kau ada....




jangan ada duka...






rumah terbakar panggil bomba..kapal terbakar panggil sapa??






itu die tempat kite nak gi....


Thursday, 20-Aug-2009 05:09 Email | Share | | Bookmark
episod 39 : Permulaan Suatu Perjalanan...PUlau Mutiara...

aduhai....
banyak gambar nak di upload..tapi gambar ni jadi sajian aku untuk kali ni..korang santap la...
sampai sentap pon aku tak de hal...


Prolog....Perancangan
sebuah perjalanan mesti dimulakan dengan perancangan..betul tak? jadi sempena bulan 8 yang indah ni.. (bcoz our annvsry n my bday...yippi)... abg nakkal dan aku merancang ke Pulau Pinang.. aku dengar kak Azue pon nak buat trip ke Penang.. jadi aku pon gatal-gatal la mulut...mengajak.. jom kite g sesama... ye.. perjanjian telah temetrai... kak azue telah merancang dan berjaya merekrut 5 orang pengikut yang lain...

- abg salleharon
- kak. Ila Jamil
- kak Mira tanpa Johar
- kak Watie
- bro Arin

abg alim mesti la ikut..gila kau abg alim dok umah...keras dgn tiang... mereka naik kenderaan pjg kak azue... aku dan abg nakkal naik biru kami...


KONTROVERSI..
Korang ingat artis je ade kontroversi... aku nye trip ni pon ade ktrvesi taw... aku hampir menamatkan perjanjian perjalanan aku atas sebab-sebab tertentu... puas kami berfikir selama seminggu... sama ada nak teruskan atau pergi bercuti ke tempat lain... masa ni.. aku sms abg salleh...
" abg salleh bawak kamera tak...?"
hajat di hati aku nak berguru la dgn abg salleh masa kat penang nti... kalau aku sedih pasal bnd lain pun.. abg salleh ade... bukan la nak pinjam lense die sangat pun... cume kalau die bawak kamera... lg senang nak try n error kan... since kamera kami sama cap... abg salleh jawab....
"ni bukan trip menembak kan... so tak bawa la..."
aku pun...redha... keputusan untuk pergi semakin menipis.... aku dah usha-usha terengganu sebagai destinasi pilihan seterusnya....
kak ila pergi lak buat kejutan...
"bilik untuk ko tak book lagi dik...."
semakin menipis keputusan nak pergi tu.... tp kemudian dia kata...eh ade la... owhh ok...
macam orang nak amik keputusan untuk kawin je... huh....bangun tido...kami bincang nak pergi ke tak... nak tido pon..kami bincang lg..nak pergi ke tak....
akhir nya... setelah di timbang dgn baik menggunakan penimbang BN.... (adil tu...) ktorg amik keputusan untuk pergi jugak.... mengenangkan Pakcik PI...
masa ni memang kritikal... keputusan tak ada yang muktamad...

AKHIRNYA....rabu tu kami buat keputusan muktamad... KAMI PERGI...!!!!



Jumaat 14/8/2009
Lunch time/solat jumaat time = kami pergi tukar minyak hitam...tukar itu ini... abg nakkal balik tido... simpan tenaga...
balik kerja... = aku ke Bangi... mak masak macam-macam.... pulut la...kuih bakar la... sambal la... rendang ayam la.... kemudian semua aku tapau utk buat bekal... nasib adam aku tak tapau sekali...
sampai umah dah pukul 10.. dem i need to sleep... dengan tak tukar baju..tak mandi... aku terus tidor... abg nakkal pulak sibuk dok depan pc... layan fesbuk..
pukul 2 terjaga... owhhh aku tak siap lagi...
aku pon pack everything... pukul4 pagi kami gerak...
jalan slow-slow tapi dengan kelajuan 120km/j
sangat rileks... jalan pagi-pagi macam ni memang sesuai dengan mood abg nakkal... dia pun tak pressure...


sabtu 15/8/2009
kami berhenti di RNR Tapah.. solat.. makan..
kemudian kami tukar driver...
aku drive sampai hentian tepi di Gua Tempurung (ye ke nama tempat tu..??)
abg nakkal suruh aku tukar driver..sebab die takut aku tak boleh handle kereta... eleh.. tak caya orang la tu... huh...
sampai di tol Juru dah pukul 9....
kami terus gerak g Pasar Seberang Jaya... sarapan free kat sana...
weeee i like... aku paling suke kek coklat kukus...
aku jumpa Nini dan Shekin di situ...
waaa rindu korang.... gile da berubah kawasan sunway tu...
dulu ade Hotel Sunway je... sekarang dah ade Parkson... (tak de gambar sebab aku malas nak snap...)
kami berhenti di Petronas Bandar Sunway.. dan mandi...
lepas tu dengan berpandukan arahan dr shekin n abg beliau...
kami gerak ke Bagan Ajam....
Call Pakcik minta direction....
sampai jugak ke dewan Orang ramai tu.....
sama sampai dengan kak zai..
at the same time kak azue bagitaw dorg dah sampai Juru...
jadi kami pun tunggu la geng lain sampai... budget nak makan sama-sama....
sampai je rombongan KL... dorang makan kat dlm dewan...
ehhh... la hai...
x pe la...kami makan kt luar...
nyaman nyeeeeeeee..dengan berpandangan laut yang saujana mata memandang...angin yg lembut menghembus... dengan lauk yang..nyummmmmm nyummmm...
aku sangat puas hati...
sekali aku tengok majlis perkahwinan anak Pakcik... dah tukar tajuk dah...
Majlis Perjumpaan Geng Fotopages...siapa yang ade??

- wak kumis
- wak mustar
- geng dr KL
- kak baayah
- kak zai
- kak wani
- abg meor (OP majlis haritu)
dan ade lagi beberapa orang yang aku sendiri tak kenal... aku kan sombong.. mana kenal orang...

ok cukup untuk ni dulu.. layan je gmabar yang ade ni... tak banyak gambar utk kali ni....




where to go??




my abang look gemuk in here...




sebelum tukar driver....amik gambar dulu....



kite akan lalu ke situ ye kawan-kawan...



tadi kite da lalu situ...



nampak sejuk je kan.....



"kak azue kat mana ni??"



sume bnd nak tembak...




ni sebab hujan ke sebab embun....



pergghhh nyaman....



ni blkg dewan kenduri Pkacik







yang ni versi lauk dalam dewan



ha yang ni kat luar....




uhuhhuuh subhannallah



nasi lemak pengantin... ahaks



gamabr-gambar pengantin....






















++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
tak sangka lak ade kad dan awrd dr kawan-kawan...
eheheheh time kasih buat yang ingat....
LOve u all....
seteruk mana layanan korang kat aku... seteruk mana layanan aku kat korang.. korang tetap kawan aku... aku tetap sayang korang... persahabatan kadang-kadang pahit.. kadang-kadang manis.. kadang-kadang payau... kadang-kadang manis... kehidupan yang indah tak semestinya sentiasa dihiasi kemanisan... nikmati keseronokan berkasih sayang dengan kawan-kawan....
hari kawan..esok teman... lusa mungkin kau lah sahabat.... sayang korang....


award dari kak ina....


kad dr kak ita


kad dr kak pau


terima kasih...


Quote:

kak azue : tak de hal la... memule rasa cam.. ala.... tp pastu..ktorg ok... sbb mkn kat luar lg best... nyaman je... heeehehehhe... tu yg makan pon tak nak bangun-bangun....rilek je dok situ....

kak iezah... sy pandai amik gmbr pemandangan je... gmbr org sy failed... heheheheh


Tuesday, 11-Aug-2009 08:21 Email | Share | | Bookmark
episod 38 : That day..i still remember...



THAT DAY I STILL REMEMBER.....

Memang masih kukuh diingatan.. sewaktu aku dikenakan dgn pakaian sewa dari mak andam serta di oles gincu.. sangat teruja aku menunggu saat bertentangan dengan pasangan kepada baju hijauku itu.. sepadan tak kami?? ok tak kami? dah makan ke makcik tu? ehh budak ni anak siapa? pelbagai soalan yang menerjah ke benak ku waktu tu...

seketika kemudian.. diberitahu pasangan baju hijauku dah bersedia untuk diarak masuk berjumpa dgn pasangan baju melayu hijau tu.. dengan perasaan sangat teruja.. semua hadirin yang berada di kawasan berhampiranku..tak ku endahkan.. MAAF LA KAWAN-KAWAN....i'm very excited... dalam keterujaan tu..aku terlihat aqil dan sumayyah.. aqil menangis ketakutan melihat aku.. sumayyah ketawa berani-berani takut... ayakkkk hantu tepung gomak... uhuhuhuh

dengan bersahaja..aku keluar dengan iringan kompang melulu ke pasangan baju hijauku... sesampai je kat sebelah si baju melayu hijau.. aku terus pegang tangannya.. heheheh sambil mengenyit mata kpd sesiapa yg menghulur kamera..

" aku dah dapat dah pasangan baju hijau aku...korang bile pulak"....

sambil berjalan..si baju melayu hijau berborak dgn pengapit aku.. Linda..

" one piece ko ade sampai nombor berapa linda... (sengih-sengih)..."
"aku ade la..ko nak ke..nanti bg hard disc sedut kt laptop aku..(sambil kipas aku)"
"wei..korang ni..masa tgh berarak cite one piece...(sengih..sambil cover cun..)"
Razi pengapit lelaki....senyum simpul ala-ala jejaka kampung yang sopan... walla....

sampai di perkarangan rumah... salam mak abah...ehh ehh ehh...mak abah lari kenapa....owhh aku arini dah jadi hantu...lupe....
tgh jalan tu....

"nanti-nanti.... (sambil semua yg mengekor menanggalkan daun kering yg seronok bergayut d baju hijauku...)"
aku ketawa riang... dalam hati ..." cepat la...nak dok ats pelamin ni..."

sampai atas pelamin... main..ade pulak org sms...aku jawab dulu...
org ramai biar kan je ktorg dok ats pelamin tu...alahai..cepat la...
k..k sapa nk amik gmbr....

errr...lepas tu..acara biasa.... salam..tepung tawar... renjis air mawar... bla bla bla...

ok...jom makan.... kat meja pengantin...
kelihatan kak ana n abg aziz lalu...
"kak ana...dah makan....(sambil jerit)..." errr pengantin ke ni??
senduk nasi..lauk..tapi aku biarkan je...
pandang keliling sambil sengih gembira...

sampai habis kenduri...aku sengih je...
jejaka berbaju melayu lak.. sengih sampai telinga... macam lupa protokol pengantin...maaf la... tak minat nak cover-cover...biar jadi diri sendiri....
kebetulan mak andam pun sebaya... dia pon tak leh nak tegur.. dia cakap...
"ni la satu-satunya pengantin yang bising aku pernah handle...selamba je" (err aku tak ingt ayat die sebenar..tp lbh kurang camtu la)

kami sangat puas hati even aku jd tepung gomak... puas hati sbb kami betul-betul raja.. yang ada kuasa... tak ada pulak makcik-makcik yang menegah kebisingan kami pada hari tu... well ni baru raja sehari... hahahahahaha nasib la.....



wahahahahahahahaha sape la suruh dia gayut situ......




memule baca sms dulu




pastu sengih pulak....





pastu baru salam....mak



salam abah...



salam mak lagi...



dengar nasihat puan....



dushhhhhhh sapa suruh g kedai culit x ajak..hah....




sengih kat meja makan lak....









ape pandang-pandang???



nah nah...amik la...td nak sirap....




sume org nak amik gmbr ktorg..best r...



kenal sape nih???



pidah : cak...ko nak tips kawin cepat tak....
acak: ape-ape???
pidah : ko kena cari awek nama akak nakkal...cepat la ko kawin... uhuhuhuhuhuhu




abang..kite amik gambar dalam ni dulu



pastu atas katil lak....



lupe lak nak letak gambar org kerja...tenkiu org kampung...


huh..dah dah..aku dah nak balik kerja...nti kite sambung....




Thursday, 6-Aug-2009 02:47 Email | Share | | Bookmark
episod 37 : a day to remember...



A Day To Remember

Salam semua kawan-kawan... hari ni..Cik Bedah nak cite pasal 080808..
hehehehe... hari yang amat bersejarah bagi Cik Bedah dan Abg Nakkal...
taw kenapa aku menggunakan kata nama Abg Nakkal utk suami aku dan Cik Bedah utk aku?
dari nama itulah kami bermula.. aku kenal Abg Nakkal di YM Chat.. masa tu aku baru putus cinta. masa kat chat room tu..abg nakkal sapa aku... aku bile tgk nama ada perkataan Abang..abang ni aku menyampah sikit... org yg selalu chat taw la kenapa...kan kan..kan...

masa memula kenal.. dia add aku ke YM..
perghh mamat ni mesti skema...kt YM boh nama penuh... hahahahah
sekali tunjuk frenster...
"alamak.. x hensem la pulak... tak nak ar jumpa mamat ni... kawan-kawan biasa dah la..."

setahun...2 tahun...3 tahun berlalu...

kadang-kadang dia on YM...kami berborak...masa tu..biasa-biasa je..tak de perasaan pun.. cume ade satu tarikan pada nama die..tiap kali aku tgk kt YM...

akhir tahun 2007... aku sgt tensen dgn kerja di opis... kebetulan aku selalu on YM.. dan dia pun on.. aku cerita pada dia masalah aku.. dia jadi pendengar yang setia.. bulan 11 2007 kami jumpa buat pertama kali nya..

kawan punya kawan... makin rapat... awal tahun 2008..bulan januari... die tak ajak aku jadi awek dia... die ajak aku jadi isteri die terus... wah wah...
jadi..bulan 3 kami tunang...
dan aku pilih tarikh 080808.. since i loveeeeeee 8 so much..
dan aku dah idam kan tarikh tu since aku sekolah menengah lagi...

akhirnya.... dia milikku...






jadi...camtu la cite nye... jadi..jom skodeng acara setahun lepas... ni kire countdown utk ckup setahun ni.... biasa la...1st time kan...excited nye mesti la lebih skit...



ko tgk ape mak andam buat kat aku...



tgh tgu bulan jatuh ke riba.... mano la poie bulan ni...




org kuat time kenduri aritu....




seputih salju...lalalalla


org-org terlibat... dgn sekali hayun je... abg nakkal sah jadi somi aku...



mamat ni bukan gabra....tp dia tgh blur....



bersihnya muka aku...pandai aku edit...laalalala


time imam tgh baca kutbah..aku bukan nye dengar pon... lalalalalla
aku: psssttt pssssttt abang...doa qunut lancar tak...
abg nakkal..: errrr errrr errrrrr....



abah : ni nak tanyo qunut pjg ko qunut pendek ni...
org ramai : qunnnnnnuuuuuuttttttt
abg nakkal..: tny pasal enjin la pakcik..ehh abah..eh pakcik...errrr



asal lak dahi ni byk sgt foundation nih....toba(tebal) ghaso ehh bibir abg yg mungil nih...


wang besar...wang besar....



mcm press conference siot..gile ramai reporter...


aku kan artis aritu....



my new family..(skrg da lama da..)


aksi adik beradik riang...




gmbr lepas da selesai acara nikah..... i love my sistas....



org yg sgt terasa masa aku baru kawin...sian adik aku sorg ni... syg die....



bile mother of ultra bertemu raksasa... bzzzzzttt bzzztttt



well
even abang tak sehensem brad pitt... sekaya donald trump.. secomel adam danial...
abang tetap..hensem d mata sayang... kaya dgn kasih syg..dan comel d hati syg...
i love u la abang.... hehehehhe



Code:
NOTE : kepada sesapa yang menyampah nak tgk.... maaf la... aku hanya nak berkongsi cerita dan rasa gembira.... at least..ini bukan gambar aku sedang berbogel.... maaf la kalau ada banyak gambar aku menggedik.... thats me... cheersss..


Quote:


owhh eceli... ade 3 versi sume entry utk annvrsry ni... well countdown kan....cume tunang nye entry tertinggal....sapa-sapa nk tgk.. leh cek kt akak feqah nye entry >>KLIK SINI<<



[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net