rafidah's FotoPage

By: rafidah shariff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 21-Oct-2009 06:47 Email | Share | | Bookmark
episod 54 : I live In the Darkness




wohaaa... hi kawan-kawan... mcm biasalah kan... pidah datang lagi dgn tora dinding.... wahaahahah... cerita basi in the houseeeeeee......

ok kali ni nak cerita..pasal hari ulangtahun kami yang pertama..tahun 2009.... apa kami buat?? TIDUR!!!!! ye...tidur... hari cuti adalah hari bermalas-malasan.. jadi haruslah kami tidur.... tak ingat tidur pukul berapa sampai pukul berapa...yang pasti tak selama rekod kami yang lepas... yang lepas hampir 20jam... sabtu 8 ogos tu...tidur je.. ade la...bangun ke putrajaya..layan abgnakkal main helikopter... lepas tu balik rumah... tidur.. tidur yang nyenyak... lepas tu pukul 2 pagi bangun... ajak cari makan.... sebenarnya ada org merajuk... tak dpt buat somethng spesel... tu yg tak buat apa-ape tu.... stok die... kalau satu tak jadi...harapan lah...aktivit lepas tu boleh jadi... die akan tidur....sampai die rasa dah cool... perangai aku pulak...aku pun akan join tidur tanpa rasa bersalah....wahahahahah layan....

jadi pagi tu (dah ahad pun)...sebelum subuh...kami keluar cari makan... lepas dari tu... jalan-jalan la kat KL... sampai kat Dataran Merdeka... abgnakkal ajak pacak tripod...
yeahhhhh mari membuat light trail..... kami pun ape lagi.... tembak sana...tembak sini...
mat-mat rempit pandang serong je kat kami... ingt kami rakam aksi dorg la tu.... tak kuasa mak nyah... yang jantan-jantan haprak dan awek tengik pon perasan jugak... ceh...

menembaklah kami dr pukul 5 pagi... sampai azan subuh kat masjid negara tu... lepas tu..packing sume... balik... sambung tidur mungkin.. heheheheh








yanh terbaik...kata rakan-rakan





































Thursday, 15-Oct-2009 08:44 Email | Share | | Bookmark
episod 52 : kekasih hatiku..jangan kau bersedih...





walla.... dah lama tak update kan... haritu laju je aku mengedit dan mengupdate... jadinya... lepas-lepas ni korang akan tengok entry back dated... maaf... aku nak kongsi hasil bidikan dan editan aku yang serba serbi malas ni.... kali ni luar biasa sikit... banyak gambar kami.... heheheh asyik ambil gambar bukan kami je... nak jugak enterprame....

ni kat TAMAN BUKIT JALIL... kak cho zila taw la tempat ni kat mana.... masa ni abgnakkal baru balik kerja... lepas sarapan aku ajak dia buat PS.. saje menggedik... nak wat self potraite... bile lagi ye tak... layan.......
































kalau dah merayau buat PS.... mesti la aku snap gambar bukan-bukan kalikan....



















daun mati daaaaa



happy couple till the end of life.......






Quote:

kak ita : aah la...gile byk award nk kena wat nih... ayak... photoshop xdak lg la...boss bsr kt umah dah uninstall.... uhuhuhuh

haji bandung : wahahahah drama bersiri ni mmg tak kan habis nih....

kak pau: ayat cik e gu yo... ha yo la.... erkk ingt nk skodeng awek cantik.. sekali xde lak awek jog time tu... indon potong rumput ade r... haih

kak mira : mari bermain editing...sgt seronok...

kak watie.. : mari-mari... jom menembak.. mulakan dgn pokok2 d sekitar rumah...kemudian up sikit... kawasan sekitar... time ni la nk tgk kite cenderung amik gambar ape... sama ada nature, potret, landscape, close up.....lps dah penat wat photoshoot... main dgn editing lak... lai lai lai... gambate watie san....

kak pekah : camtu la kot ayat cikgu rafegah..... ahaks....



Thursday, 8-Oct-2009 07:20 Email | Share | | Bookmark
episod 51 : Keindahan Itu Adalah Milik DIA




Saki Baki Penang.......

aha... akhirnya... tak pernah lagi aku buat entry sambung-sambung gini... siap ade iklan-iklan lagi... ala lekk ar bang.... cite NUR KASIH pun banyak iklan.. siap sambung-sambung.... boleh je korang layan...kan... jadi ni adalah saki baki cite aku di Penang.....

perjalanan 4 hari 3 malam yang sangat seronok...walaupun banyak cerita disebalik pengembaraan kami... perjalanan yang sepatutnya hanya 3 hari 2 malam telah disambung di atas jasa baik suami kesayangan aku tu... hadiah hari lahir aku katanya... terima kasih abang...
lain kali taja percutian ke Jepun lak ye... kalau bawak g Jepun...syg janji syg masak utk abg setiap waktu... wahahahahahah tak cukup jack lagi ke???



gambar kami di Bukit Bendera....







ni je gambar kami berdua... di Empangan TEluk Bahang....




di Empangan Teluk Bahang....




di Muzium Batu Maung




dari tebing di Muzium Teluk Bahang







ni cendawan kukur




dari dalam kereta...dalam batu maung ke balik pulau....









kat ferengghi...


ni pon kt ferengghi...




masa beli jajan dgn kawan-kawan yang lain tu....






ni je la saki baki yang sempat aku sajikan........


Wednesday, 7-Oct-2009 04:58 Email | Share | | Bookmark
IKLAN : happy birthday sayang....



to my dearest husband....
happy 28th birthday...
may allah bless you n us.....
may allah bless ur health, rezeki n age....
may this love will always be ours.........

selamat hari lahir sayang.....

ni kire advance wish la ni... takut esok x sempat... heheheheh


Monday, 5-Oct-2009 04:20 Email | Share | | Bookmark
episod 50 : bermain Bunga Api

Huh... baca tajuk je dah taw kan... ape aktiviti makcik sorang ni....
sebenarnya..aku beli bunga api ni nak buat photoshoot before raya.. untuk kad raya.... since abgnakkal tak bagi main bunga api dalam rumah... jadi tiada lah bunga api utk kad raya... jadi aku gantikan la dengan lilin nan sebatang tu... hehehehhe

balik ke kampung hari tu.. untuk tak mengecewakan diriku sendiri... setelah berkali-kali aku ajak abgnakkal main bunga api n wat ps... aku pon... ajak adik-adik aku yang bertiga tu masa di Johol... ohhh mereka sangat pantang diajak bermain api apetah lagi wat sebarang aktivi luar rumah masa hari malam..gelap-gelap... aku pun tak taw kenapa diorg suka sangat... ajak baring atas jalan tgk bintang pon dorg on... memang adik aku... heheheheh....

jadi macam-macam aksi aku tengok budak bertiga ni... dengan aku pon sama je... sangat teruja dorg bile tgk hasil... lagi dorg suke main bunga api... habis lah bunga api yang aku beli haritu... hasil usaha gigih adik-adik ku... heheheh


layan.....













bentuk ape la yang ko cube buat tu de...



tgn ude keluar cahaya la... kame hameeeee haaaaaaaa






cube teka aku tulis ape??



acara reben berapi....




imah buat bulat berapi...





utk awek dikwan... bb -----mcm ade hantu kan kat sebelah kiri tu... weeeee




abgnakkal tlg adik ipar tulis nama bb....






untuk bb...siap love lg... cet....





bb lagi... hah?? apekah?



perfect bb....




cubaan imah menulis nama beliau









cubaan aku plak



kentuttttttt....






abgnakkal.. tulis nama syg ke?? heheheheh so sweet... adik ipar dgn abg ipar sama je la....



nasihat kepada yang nak buat.... kalau anda bukan jenis kuat semangat... jangan la buat... takut kalau tetibe ade jelmaan bnd lain d samping anda dlm gambar tu.... nasihat tegas dari aku.... heheheheheh

alhamdulillah... tiada jelmaan lain dlm gambar kami.. melainkan hantu-hantu hidup nih.... kami la tu....


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net