rafidah's FotoPage

By: rafidah shariff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Thursday, 19-Mar-2009 06:49 Email | Share | | Bookmark
episod 17 : meeting with elly...

meeting....
arakian diceritakan oleh sang panglipur lara bendahara...iaitu Lara croft... selasa aritu 17 mac 2009 aku telah berjanji dengan kawan cyber ku..cik ellygj (aku sebut elly gaji...gile gaji dak eli nih...) nak berjumpa dengan dia...setelah berjuta janji yang ditabur-tabur oleh kami berdua...nk jumpa b4 kawin la..masa kawin la...lps kawin la..masa raya la...semua aku leburkan begitu je janji-janji pahit tu...

elly mmg dah nak give up da wat janji temu dengan aku ni..pakwe die si noi tu pon..dah ponek dongar da..elly nk janji dgn aku..abg nakkal??? maintaine...still cover perut....hahahahha jadi selasa siang tu..aku msg dgn abg nakkal..ajak ke putrajaya...same goes to elly... kenapa putrajaya?? sbb aku nak amik panorama putra in the night... misi sebenar nak test camera opis aku nih... abg nakkal dan aku tengah gila amik gambar...tapi kami tak ada kamera... kami gune hp abg nakkal je sebelum ni... tu pun da ponek da main rebut-rebut hp... bile perjanjian dah sampai tahap konfirm..aku pon balik membawa canon ixus 4.0 milik opis aku... atas kebenaran... dengan janji-janji pahit seorang pekerja... sampai di rumah..abg nakkal pergi dating dengan skandal sejenis die..ewan mekgregor.. sampai umah nak pomen motor KIPaS die pulak dulu..tunggu-tunggu..kol815 baru siap..dalam masa yang sama...aku dan elly ber sms..sampai kering kredit gadis itu...
dah siap motor..makan dulu...pukul 9 baru gerak...yeay... ku sangkakan salji sampai ke malam..rupa-rupa nye dessert storm di tgh jalan.... kuar je dari simpang south city plaza tu.. civic comel milik abah mentua yg dipinjam mati di tgh jalan..ye..betul-betul d tgh jalan... d sebabkan oleh bateri yg weak...
aku pon terpaksa me sms elly..bgtaw.. alamak kak...arini cancle lg..sbb kereta mati tgh jalan... elly pon laju-laju dtg situ...
sblm elly dtg bersama syg nye, noi... ewan mek gregor dtg menghulurkan bantuan... dapat je beteri keta ewan... tukar dgn beteri keta kami... keta ewan plak break down.. kipas die tak jalan...so temprture da naik..air radiator dah membuak2... adoyai... aku dan elly..beronok-ronok..ambik gambar d atas divider tepi jalan seri kembangan tu.... noi syg elly plak teruja tgk enjin keta ewan...
lps keta kami da leh jalan... abg nakkal hantr aku blk umh..die nak tukar mto...dan pulangkan beteri ewan...tp..tools plak x amik.. jadi patah balik ke tempat kejadian tadi... selepas kereta ewan dapat bergerak... baru mereka bersurai..yang menarik nya.. elly dan noi..masih setia disitu menunggu sampai kereta ewan dapat jalan..even aku dah balik... aku sangat terharu....

KESIMPULAN...
beronok-ronok sgt dpt jumpa elly..even perjumpaan yang mcm hampeh... perjumpaan pertama d tepi jln..ats divider.... sian ke elly...aku ucap terima kasih yg x terhingga la ke mu..li.. sok kite wat proper nye meeting ehh... mmuah mmuahz...


pemandangan dari umah bango tiga tingkat aku.... aku dok tingkat dua....


abg nakkal tgh pomenkan KIPaS die....


aksi-aksi lucah dari ats divider

klu nk tgk elly nye bebel... leh cek it out d
http://nenekrock.blogspot.com ............. lu rock nenet....


Tuesday, 17-Mar-2009 01:31 Email | Share | | Bookmark
episod 16: kuantan siri akhir...

at last...
akhirnya aku bakal menamatkan siri percutian ke kuantan yang panjang lebor aku cerita nih... da nak ke tempat lain plak dah..cite tak yo habih-habih..

sambung cerita di TC... mandi-mandalah kami berdua-duaan.. walaupun ombak menerjah pantai dengan sedikit ganas kadang-kala manja-manja gitu.. tak berani buat aksi terapung.disebabkan aku tak nak ambil risiko terapung d pantai lain sekejap lagi..jjadi cumalah bermain ombak.. air laut china selatan memang lain daripada selat melaka. airnya jauh lebih bersih dan kurang masin. masih terbayang-bayang air yang bersih tu. kesimpulan tak puas mandi sebab kejap sangat. disebabkan kami ambil masa yang lama untuk menerjah setiap pantai yang ada di kuantan. jadi by the time kami mandi dah pukul6. tak sampai sejam mandi. maaflah kak pau.. gambar mandi tak de.. sensor (did i spell it rite??)... kang ade lak yang tlg letak bintang otoromen kang..hahahhaha



lepas mandi.. snap..snap..gambar monyet laut la...playground laut la... di TC ada rule..yang tak diikuti di mana...apabila bendera merah dinaikkan..maka tidak dibenarkan mandi.. aku terjah je..dari kempunan tak mandi..baik aku mandi kejap.. on your own risk ok....


lorong abg nakkal berkubang.. LORONG KUBANG BUAYA...haahahahha






berangkat pulang kami dari TC.. kami terjah kuantan punya pekan pulak..untuk mengambil beberapa gambar... kami tak berhenti makan kali ini.. sebab....abg nakkal kenyang kot.. kali ini aku pandu pulang... dari kuantan sampai genting sempah.. abg nakkal sangat tidak percaya.. aku tengah emosi masa tu.. sebab tu aku nak drive.. melepaskan ketegangan otak... sangat mencabar.. dengan malam (aku silau)... dengan hujan (wiper de satu je)... dengan lori... dengan ular sawa (wooo geletar lutut aku masa ni)...... tak ape la..aku drive je... demi diri sendiri yang serabut dan suami yang penat.. kesian dia.... ha ha ha... sampai genting sempah.. baru kami makan... dan aku angkat bendera putih.. simpan tenaga untuk kerja esok pulak.. pukul 3 pagi baru kami sampai di rumah..


KESIMPULAN
percutian yang memuaskan hati..sebab suami ku puas.. menarik dan beronok-ronok (seronok berganda-ganda)... terima kasih abang yangbawak sayang gi jenjalan... next trip kite gi tempat lain lak ehh.... tq abang....

jadi kenapa perlu ke luar negara untuk bercuti???..banyak lagi untuk diterokai..ZOOM MALAYSIA......cuti-cuti malaysia...






Friday, 13-Mar-2009 13:22 Email | Share | | Bookmark
episod 16: kuantan siri iii

MARI MENYAMBUNG.....

huih..da 3 siri ha..cite tak yo habih-habih..adoyai...

masih di malam pertama (eceh ayat semacam jerk..ahaks).. lepas balik dari TC dan jalan-jalan..kami balik ke chalet..untuk kesekian kalinya abg nakkal terlajak pagar chalet ni.kerana kedudukan signboard yang agak tersorok. lagipun dah malam. tak nampak. masuk je chalet aku terus tdur. membiarkan suami tercinta menung sorang-sorang. hajat di hat nak mandi kolam. disebabkan peraturan chalet tu yang melarang sebarang aktiviti mandi kolam selepas pukul9. aku pasrah....

esoknya..hari kedua...isnin 2 march 2009...sebelum tidur semalam aku dah ingatkan abg nakkal..nak tengok matahari terbit..semangat ni..huh..aku tgk matahari terbt dlm mimpi jer.. aku terjaga dek kokokan ayam-ayam serama tiga ekor tu... saje je..buat bising..jeles la tu..tak bagi orang tidur... aku bangun dan tengok..HUJAN...ish ish ish..camne nak mandi laut nih..aku dah tak sabar-sabar dah ni... jadi..disebabkan hujan. kami sambung tidur.. pukul10 baru keluar cari sarapan. masa jalan-jalan cari kedai.. kami snggah d panta berserah. sebab abg nakkal kata..sepanjang dok kuantan dulu..pantai ni dia tak sempat teroka..kami pergi ke sebuah kampung nelayan.. tak pergi dekat dengan laut pun.setakat amik gambar kambing laut makan sampah jer... lepas beli nasi dagang sebungkus, ayam masak merah seketul, kuih beberapa ketul dan air beberapa botol. kami pun melepak kan diri di tepi pantai belakang chalet.



di kawasan chalet ni terdapat pelbagai kemudahan.. tapi sayang ditnggalkan tanpa sebarang penjagaan. d tepi pantai terdapat meja-meja batu dan kerusi-kerusi batu..yang menghadap pantai... lepas makan tanpa mandi terlebih dahulu (sebab nak mandi laut)..kami berkemas untuk teruskan perjalan yang belum selesai.. kami ke beberapa kedai aksesori kereta dahulu. untuk mencari emblem pesanan dari teman sekerja abg nakkal. emblem TOM'S untuk kereta bapak die. sambl-sambil tu.. abg nakkal membawa aku ke pantai sepat dan pantai gelora... ni tempat abg nakkal lepak-lepak merenung masa depan masa bujang-bujang dulu.. sekarang dah tak bujang taw bang... untuk mengembalikan memori..beliau pun termenung di setiap pantai yang kami singgah.... jadi aktivti hari kedua kami adalah.. meneroka pantai..untuk mandi-manda... semua pantai yang di singgah..tidak menepati ciri-ciri ISO yang dikehendaki.

semasa kami menjejakkan kaki di pantai gelora..jam sudah menunjukkan pukul3..jadi aku menyuruh abg nakkal membeli terus emblem kawan beliau (tadi usha je..x beli)..kemudan ke TC semula untuk mandi.. setelah pusing-pusing..kami pon ke TC.. untuk mandi.. kami memilh lokasi yang agak jauh dari orang.. tapi amatlah menyemakkan mata.. sebab.. banyak sangat belangkas di kawsan terpencil nih.. nak je aku amik gambar sekor-sekor publsh kat internet nih.. takde rasa hormat pada famly-family yang bawa anak.. lansung.... hisshhhh semak..semak... ello i dulu pon bercinta..xde pon berpeluk sakan kat tepi pantai..kami bersilat taw kat pantai..main sepak terajang... xde manja-manja nih.. huh....

err di sebabkan marah sangat...kite sambung lagi..ahahahahahha

DI PANTAI SEPAT

aku tgh temankan abg nakkal menung..sambil membersihkan kawsan sekitar...



DI PANTAI GELORA


subahannallah...indah nya kejadian ALLAH


Ni DI TELUK CEMPEDAK...
see..there are so many..monyet laut here..hahahahha





nak gi tempat tersorok..kena jalan dulu...







Wednesday, 11-Mar-2009 11:24 Email | Share | | Bookmark
episod 16 siri ii

smile my hime...
 
the journey cont....



arakian diceritakan.. selepas berjumpa dengan zambriey, lala, najhah dan najwa..kami singgah bersolat di masjid maran. gambar tak sempat snap sebab hujan... jadi kami terus memandu. kali ini abg nakkal yang pandu laju. tadi dari petronas siti sampai maran aku yang drive. sekarang abang nakkal pulak nak tunjuk hebat. eleh... takut isteri die drop waterface die la tu... sebab isteri die lagi hebat memandu dengan bahaya.

sampai di pekan kuantan dah malam. dalam pukul8 gitu. abang nakkal pun terus bergerak ke BERSERAH.bukan sebab menyerah kalah.. atau berserah dengan apa yang terjadi. tapi nak mencari chalet. pergi ke kaunter. orang nya ngak ada.. jadi terpaksa wat panggilan dulu.. datang la seorang encik. bagi kunci... chalet NO5.. masuk-masuk..tengok katil 2 single.. abg nakkal tak nak. die nak minta tukar. nasib baik dapat... chalet no11. tapi bersebelahan dengan jalanraya. abg nakkal tak peduli..asalkan dapat katil queen. eleh..takut tidur sorang la tu...

lepas bersiap..mandi dan solat.. kami bergerak cari makan. mula-mula ke TC..teluk cempedak.. tengok kena bayar parking. abg nakkal patah balik ke kuantan. adeh ape la masalah sedara ni... da sampai kuantan. pusing-pusing..last-last patah balik ke TC semula...sebab aku dok meracun cakap.. sana KFC ada..MCDonah pon ade...bla..bla..bla.. setelah siap melantak ayam dengan siap tapau kali.. kami melepak tepi pantai..even malam tu malam isnin..esok hari bekerja bagi setiap warga kuantan kecuali aku yang mengambil cuti..kawasan pantai penuh dengan umat. belangkas-belangkas juga banyak terdapat di pesisiran pantai..semak tol la.... kami pun berpura-pura seperti belangkas... sorg merenung masa depan..sorang lagi dok mengambil gambar aksi lucah sendiri... ..

tengah lepak..hujan turun pulak..saje suruh belangkas-belangkas yang lain balik tu.. tujuan abang nakkal bawa aku ke kuantan kali ni lebih kepada nak berkongsi memori silam die semasa belajar di kuantan. my hubby love KUANTAN so much.. as much as he love me..kot..haahahah

wahh panjang nye cerita... nak lawan dengan abg nakkal ni.. klu nk baca cerita lebih detail..leh g lawat blog abg nakkal

http://www.abgnakkal.blogspot.com/

sambung lagi la....da da



Tuesday, 10-Mar-2009 01:34 Email | Share | | Bookmark
episod 16: kuantan siri i

Quote:
KUANTAN
Kuantan (Jawi:كوانتن) is the state capital of Pahang, the largest state in Peninsular Malaysia. It is situated near the mouth of the Kuantan River and faces the South China Sea. The population of Kuantan is 57% Malay, 32% Chinese, 4% Indian and 7% other races. If one measures the distance along the east coast of Peninsular Malaysia, it is located roughly halfway between Singapore and Kota Bharu. Kuantan's population is approximately 568,600 and it is the 9th largest city in Malaysia.

The Pahang state government shifted the administrative centre of Pahang from Kuala Lipis to Kuantan in 1955.

Recently, the National Physical Plan 2005 identified Kuantan as one of the future growth centres and a hub for trade, commerce, transportation and tourism

http://en.wikipedia.org/wiki/Kuantan



Quote:
KUANTAN
Kuantan ialah ibu negeri Pahang, negeri terbesar di Semenanjung Malaysia dengan keluasan lebih kurang 36,000 km². Penduduk Kuantan terdiri daripada 62% orang Melayu, 28% orang Cina, 4% orang India dan 6% kaum-kaum lain. Kuantan terletak berhampiran Sungai Kuantan mengadap ke Laut China Selatan. Pusat pentadbiran negeri Pahang telah berpindah ke Kuantan dari Kuala Lipis sejak dari tahun 1976.

Kuantan dipercayai telah wujud semenjak awal tahun 1850-an lagi. Kewujudan Kuantan pada kurun ke-19 adalah bermula sebagai petempatan. Hal kewujudan Kuantan ini telah pun disentuh oleh Abdullah Abdul Kadir Munshi pada tahun 1851/2 seperti berikut:

"Hatta pada malam Khamis datanglah sebuah perahu kecil dari KUANTAN. Maka berkhabarlah ia kepada anak-anak perahu mengatakan ada perahu lanun di Tanjung Tujuh, empat puluh buah dan di Pulau Kapas pun ada, dan di Pulau Redang pun ada dan; maka telah didapati dua buah perahu orang Kuantan dan dua buah lepas lari...."
Pada peringkat awalnya Kuantan lebih dikenali dengan nama Kampung Teruntum. Petempatannya adalah sekitar muara Sungai Teruntum iaitu berhadapan dengan bangunan hospital sekarang. Ia telah dibuka oleh Hj. Senik dan pengikutnya dalam tahun 1850-an. Semasa tinggal di sini mereka mengusahakan kawasan paya yang terletak di tapak hospital sekarang di samping menangkap ikan dan berniaga secara kecil-kecilan. Bukti bahawa kawasan tersebut telah dijadikan petempatan ialah perkuburan Cik Timah berhampiran dengan Taman Esplanade.

http://ms.wikipedia.org/wiki/Kuantan



PENGEMBARAAN BERMULA......
nak dijadikan cerita..28hb feb lepas..abg nakkal menghantar sms padaku dari opis..meminta aku membeli ayam lalu memerap ayam tersebut. jadi dengan patuh aku memerap ayam yang telah dibeli. alasannya nak bakar untuk kami berdua makan. dalam hati dah terdetik yang beliau nak bawa aku peri ULU YAM...(yahooo)... balik jer dari kerja, abg nakkal bagitahu yang dia dah ajak kawan aku dan kawan dia nak buat bbq di ulu yam (aku dah agak dah nak gi ulu yam).... aku sungguh terkejut sebab ada tetamu sekali ke ulu yam. dipendekkan cerita..(sbb panjang sgt..) bila ditanya balik. dua-dua manusia tu tak jadi nak ke ulu yam. dengan penuh sedih, kecewa, marah dan tekanannya suami aku tu..mogok..tak nak ke mana-mana hari ahad tu. tapi disebabkan kawan beliau menelefon hendakan emblem tom's untuk toyota abah beliau, abg nakkal mengajak aku ke KUANTAN.. yahooo mari cuti-cuti malaysia.. dalam masa 2 jam. aku siap kemas barang untuk ke kuantan.. dengan penuh semangat aku bersiap..

disebabkan banyak nak cerita... aku buat beberapa siri la ye.... jd layan je episod 16 siri i.... permulaan perjalanan...

sepasang suami isteri yang suka buat kerja gila...sengal ini olang...

kami singgah di petronas hiway karak... kami panggil petronas siti... bukan sitione... tp siti nurhaliza..sbb ade org kata ni siti nye petronas.. wallahualam... gua x taw...


masa on the way tu..singgah di maran berjumpa dengan zambriey dan family.. kak dila, najwa dan najhah


ni lak gambar di chalet kami sewa hari tu.. glory moris resort... rm95 semalam..chalet yg puas hati..kalau abag nakkal puas hati..aku pun puas le hati...sebab tak payah dengar dia merungut...




nti sambung lagi.... da da....


[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net