rafidah's FotoPage

By: rafidah shariff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 21-Apr-2009 01:28 Email | Share | | Bookmark
episod 21 : tag and award from dear elly..

award..
award ini ku terima dan ku kutip dari cik elly gaji... jd sekarang aku nak simpan.. ucapan terima kasih banyak ditujukan khas buat cik elly gajah.. aahhahahha






TAG..
alahai kena tag la plak.. disebabkan aku tengah feel free... jadi aku buat la tag ni..


1. Letakkan gambar profile anda


2. Terangkan apa maksud gambar itu?
gambar tu tak ada apa-apa maksud... cuma pelbagai aksi gila gelemer aku..ahahah

3. Kenapa pilih atau letak gambar itu?
aku pilih gambar tu..sbb dia menerangkan...web yang ak gune ini menceritakan pelbagai kisah..coretan dan pelbagai cerita hidup aku dan org dikeliling aku..terutama abg nakkal..raksasa comel...

4. Tag 10 lagi blogger
aku nak tag...
kak iTa..
kak iLa..
kak iNa..
kak cho zila..
kak azue dan
kak pau...

orang lain aku tak nak tag lagi... nak tunggu tag lain... tenkiu tenkiu love u ol...


Monday, 13-Apr-2009 16:00 Email | Share | | Bookmark
TKB BBQ POTLUCK...



PS: - sila state kan kehadiran anda di bawah ye.. senang nak wat budget...
- perubahan tarikh dan masa akan dibuat sekiranya terdapat permintaan majoriti dan kecemasan........



NOTE: pinggan dan cawan akan disediakan...
- anda dialu-alukan membawa makanan...kuih muih ke lauk pauk ke biskut ke..roti jala ke...
oppss tlg nyatakan di bawah ye..makanan yang nak d bawa nanti... tak de la yang bawak sama nanti...



Quote:
SENARAI PEMBAWA BAHAN-BAHAN
TUAN TANAH - ayam, arang hirang, cawan, piring, sudu garpu, jajan

kak azue - PELAN A >> DEN INGAT NAK BAWAK NASIK SATU PERIUK DAN RENDANG AYAM BERSERTA DENGAN TELUR DADAR..
DAN SAYUR CAMPUR....NASIK HIMPIT WA SUDAH BOLINGGGG MAAA....

PELAN B>>> KALAU TUKANG MASAK DEN BALIK KAMPUNG LERR KANNN...SAPA MAU MASAK INI....HAIIYAAA....
WA BAWAK ITU COLEK AYAM...SAMA ITU BAHAN MENTAH TERDIRI DARI SOSEJ DAN KERANG DAN BUAH-BUAHAN OK KAAA...

kak watie - SPAGETTI GORENG TUMPAH UDANG 2 KILO NGAN KEK COKLAT PALING SEDAP DI ALAM MAYA

kak iLa - sandwich telur..tuna...dan ape2 yg leh saing petronas...

kak wawa -

kak Ct -

kak yat -

kak wana -

kak mira johar - kek coklat nyum..nyum...

kak meen -

kak iNa -

kak iTa -

kak wiera -

Lisa wadi - Nasi Lemak yg semua org leh makan

ellygj n mr noi -






PERMINTAAN DR CEO TKB..SORANG KENA BAWAK SATU MAKANAN BERAT..TQ

CANCEL DA.....
WILL BE UPDATED


Friday, 10-Apr-2009 02:03 Email | Share | | Bookmark
episod 20 : majlis maulud nabi KEKSIN

malam Isnin Subuh yang indah
12 rabiulawal yang cerah
20 april tahun gajah
lahirlah zuriat dan saadah

Muhammad nama diberi
abdullah bapanya
siti aminah ibunya...


errr lagu ni belajar time sekolah tadika... cikgu ateh yang ajar... ye ke? ke aku da tersilap lagu ni.. tapi ni lagu nasyid tahun 80-an dulu ni... klu x silap....

jadi tahun 1430... maulidur rasul jatuh pada 9 mac.. bersamaan sebulan lepas.... jadi baru-baru ni..KEKSIN..pertubuhan kebajikan, sosial dan sukan (yeke?? x ingat la)..... jabatan aku wat majlis maulud nabi...

majlis dimulakan dengan ucapan alu-aluan oleh ketua jabatan..pastu bacaan doa..diikuti selawat ke atas Nabi junjungan Muhammad SAW.. dan kemudian bacaan ayat al Quran oleh Azizul Hakim aka Dak Cik... lepas tu ada ceramah sikit... tapi aku tak sempat nak dengar.. disebabkan ada supplier hantar barang. aku bertugas untuk cek stok.. ada sikit buah tangan yang disediakan... aku tibai dua beg.. nasib la.. tak baik membazir... haahahahahahahha









selawat dan salam ke atas baginda Nabi...


Monday, 30-Mar-2009 06:27 Email | Share | | Bookmark
episod 19: hot air baloon & ULU YAM

H0T AiR BAlo0n..
dari 19 - 22 March 2009 telah berlansung pertunjukan belon udara panas di putrajaya.. berbondong-bondonglah segala jenis manusia dari segala pelosok negera datang ke Wilayah Pentadbiran Negara ini. pelbagai acara yang disediakan oleh pihak penganjur. terletak di presint 2 berhampiran tasik dan bangunan kerajaan seperti MeCD dan apatah lagi...

aku telah mengetahui pasal hot air baloon ni dari kak wa dan akak-akak yg len masa tgh wat persidangan kemuncak TKB yang asyik berda di kemuncak... jadi aku pon scroll-scroll la website utama yang kak wa bagi.. aha... aku tertarik dengan sesuatu.. bukan saja belon udara panas. tapi terdapat pertunjakan RC aircraft.. ye.. ini bagus untuk memancing minat abg nakkal...

sabtu balik dr TUDM kami balik ke rumah mak di Kelana Jaya.. aku cadangkan kami kidnap je ank buah yang sekor di rumah mak tu.. bawak balik.. dan esok boleh angkut g putrajaya kali..

esk nya.. aduhhhh suami ku yg sorg ni.. penat ku ajak bangun..tak nak jugak.. semangat berkobar-kobar nk pergi pukul 7.. alih-alih kol1 jugak kuar dr rumah.. tu pon lepas sarap + lunch.. tp halangan bkn smpi situ je.. si ewan mekgregor tu lak sruh dtg tgk kan keta die.. aku kalau kuat la..aku angkt keta die tu masuk loji tepi jln serdang tu. nasib la die bukan jns yg malas nk tolong kami masa keta kami breakdown...

kol 2 baru dpt gerak.. smpi putra.ya allah panas ya amat... dgn mengangkut budak sorg tu.. dgn abg nakkal yg alergik panas dan org ramai.. bermasalah la pada aku ari ni.. ye seperti di jangka.. pertunjukan belon udara panas hanya terdapat pada pg dan petang. pd masa-masa yang lain anda disajikan dgn juadah yang lain.. kebetulan pukul 3-4ptg adalah pertunjukan RC (remote control) aircraft. seronok la abg nakkal dpt tgk helikopter... aku layankan aja... tp tgh dok stok layan.. anak buah yg sorang ni da wat muke bosan.. dah tak boleh dok diam.. abg nakkal apa lag..hangin.... ajak balik.... pastu janji nk ke bagan lalang.. aku ckp.. tak nak.. nak g ulu yam.. sebab tgh panas..jangan bawk gi tempat panas.. gi la tempat sejuk...

singgah jap makan di melawati.. mkn nasik ayam..pastu baru ke ulu yam... kali ini tak dapat masuk gate 1 kesukaan aku..tapi masuk gate 2.. ok jugak tempat nye.. tak de la teruk sangat... cuma sebab dah pukul 5 lbh... apa pon tak de....
layan.........



heli..heli..hell li.....



aku makcik yang kejam dan keji...hahahahahhaha

abaikan je aku yg seksi tuh...hahahahah

banyak fasiliti sini..ok la...


Friday, 27-Mar-2009 10:17 Email | Share | | Bookmark
episod 18 : Muzium TUDM Sg Besi

 
 
 
View all 6 photos...
pembuka kata
wah wah..lama btol aku meeting dgn elly ehh bak kata kak ita..hahahaha sebelum naik kulat umah pusaka ak nih.. meh ak sedut semua sawang mawang yang ada..sebelum ada yang lemas rimas dalam ni...

MUZIUM TUDM
arakian diceritakan.. sejak abang nakkal sibuk nak main RC Heli..dan sangat taksub dgn RC Heli...aku janji dgn die nak bawa die ke Muzium TUDM.. aku pernah datang ke sini sekali semasa sekolah.. tak ingat umur berapa tahun..tp masa muda remaja..kurus lg time tu... kalau abg nakkal tgk..sure die ajak kawin time tu... hahahaha lagi pun setiap hari aku akan lalu simpang ke Pengkalan TUDM ni.. ramai yang tak tahu kewujudan muzium ni.. even abg nakkal yang dok kat KL selama hampir 28 tahun pon tak tahu.. kira aku hebat la... ahahahahha

di bina sejak tahun 1985 (sebaya i u...) terletak di jalan sungai besi.. terdapat perkuburan cina dan pengkalan udara tentera di sini. kalau dari jln sg besi.. sebelum nk masuk ke jln tun razak belok kiri..500meter dr exit tu..ada simpang di kiri..menghala ke muzium TUDM.. terletak dalam kawasan TUDM..jadi kena lalu post guard..lepas post guard muzium terletak di sebelah kiri..





tapi sayang..mungkin disebabkan tiada penjagaan, muzium ni seperti terbiar..banyak jentera angkasa yang terdapat di sini sudah mula reput.. masa ke sini..nampak pelbagai ubahsuaian dilakukan. mungkin sebab nak pulihkan semula... jadi aku janji dengan abg nakkal... KITA DATANG SIN LAGI LEPAS SETAHUN YE ABANG..DENGAN ANAK KITA KOT... masa tu mungkin semua kemudahan dan jentera yg dipamir sudah elok.










komponen dalaman sebuah pesawat.....


rupa-rupa bakal pilot....




lepas habis melawat dan terjah muzium tu..kami menghala ke Petaling Jaya..abg nakkal nak ajak g minum... sampai kat PJ state... ak pon ajak ke A&W... da lama tak layan float... PJ state ade sejarah tersendiri dgn kami... kami selalu dating di sini.. masa bercinta dulu... kat A&W ni lak... tempat pertama aku jumpa abg nakkal.... abg nakkal blnja ak float......




sampai sini je... owhh latest news... abg nakkal da beli da heli... pasni ade la org yg tdo polok heli.... hahahahahahah layannnn asal abg nakkal puas.... dikau seronok..daku pon seronok...

BANYAK LAGI LOKASI MENARIK YANG BOLEH DITEROKAI.... ZOOM MALAYSIA....


[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net