rafidah's FotoPage

By: rafidah shariff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 27-May-2009 01:50 Email | Share | | Bookmark
episod 26 - Ulu Yam Lagi

SIARAN TERTUNDA...
Macam biasa lah...sekarang musim siaran tertunda.. syarikat tak de budget nak beli siaran life... ahaks...

ULU YAM BERSAMA DUTA UBEN
Masa di majlis kahwin adik kak azue.. kak ina telah menyuarakan hasrat nak ke ulu yam pada keesokkan harinya. iaitu hari ahad. jadi aku telah bersetuju.. begitu juga kak watie. jadi kami pon deal la..jumpa kat gate 2 ulu yam esok.

malam tu.. setelah berbincang dengan abg nakkal.. abg nakkal pun bersetuju. aku hantar dan jemput dia ke tempat kerja..dan balik dari jemput dia kami akan terus bergerak ke ulu yam. rutin aku sekarang kalu malam minggu dan abg nakkal kerja..aku akan temankan dia makan di sekitar opisnya dalam pukul 3-5pagi.. jadi pagi tu..balik dr temankan dia makan..dah subuh....sampai je umah.. packing² barang².. masa tengah pack barang masuk kereta kak ina msg.. bgtaw tak jadi ke ulu yam.. aku ckp la..aku dah masuk barang dlm kereta... jadi kak ina ni..cuba lg pujuk cik ri.. lepas tu..dia msg lg... ak pulak tengah drive.. dengan henpon yg teramat canggih ni.. nk sms leceh.. jadi aku biarkan.. bila dah sampai opis abg nakkal baru ak reply..bagitau.. tak pe la..kalau akak x jd.. aku tetap akan ke ulu yam... musim panas siot... lepaking dlm air..besttt wooooo....
lepas jemput abg nakkal.. aku pergi sarapan di seksyen 14, PJ.. masa tu kak watie sms ak..tny..itu ini begitu begini... last2 dia bgtaw.. kak ina jadi pergi..sebab takut sentap dengan aku... ketawa besar aku.. tak de hal la kak ina... gua maintain.....
dalam pada tu..aku berjanji dengan lisa.. nak ke ulu yam jugak.. ha ni sekor lg... dah pukul 9 tak bangun² lagi. taw la ahad... lepas mengharungi ranjau dan onak duri... tunggu lisa di petronas dlm panas la... kak ina sesat jalan la... arang tak mau idup la... dapat juga aku mandi dan berendam sampai tak nak naik... wooooo akan ku jejaki kembali ULU YAM......


NI DARI KAMERA KAK WATIE.....

TAK BANYAK GAMBAR ARITU..SEBAB SIBUK BERENDAM..NYUM NYUM..





YANG NI COPY DARI FP KAK WATIE..MUAHAHAHAH



aduhai...banyak lagi ke nk publish ni...banyak betul siaran tertunda ni... sabor..sabor..layan dulu yang nih..


Friday, 22-May-2009 11:57 Email | Share | | Bookmark
Episod 25 : Kawin..kawin..TKB...

RALAT
Aku suke tengok orang buat ralat ni.. sebab macam ada kesalan dalam kesalahan.. ade org yang nak mengaku salah dalam melakukan kesilapan. tapi di sini aku saje guna perkataan tu. cerita episod 23: Cameron Higland akan disambung selepas cerita ni. Lama sangat pending cerita ni.. nanti basi..orang da lupa... tak pe..mari aku refresh memori korang.. tapi pemandangan dari En. Conan dari orang lain.. aku banyak shoot gambar org dr TKB dan peranten itself.. sebab.. aku asyik kejar kamra camne nak amik gambar.... hashahahahha

JADI...TERIMALAH...........TKB LIFE IN PUCHONG (SIARAN TERTUNDA)













ADE BANYAK LAGI SEBENARNYA NK CERITA DAN TUNJUK...TP TAK SEMPAT LA... BYK LAGI CERITA YG SEDANG BERATUR.. SABOR..SABOR...KESIMPULANNYA...EVENT HARI TU MEMANG LA HAVOC...BUKAN PERANTEN YANG HAVOC... JEMPUTAN KAKAK PERANTEN YG HAVOC... MAAFLAH ABG SHARIN.. KAK HUDA... APE2 PON.. SY, SUAMI DAN SELURUH KELUARGA SAMSUN.. MENGUCAPKAN SELAMAT PENGANTIN BARU SEMOGA KEKAL HINGGA KE AKHIR HAYAT... AMIN
P/S: aku pernah tadika sama dengan abg arin ni sbnr nya... hahahahah


Thursday, 14-May-2009 07:20 Email | Share | | Bookmark
CONT. EPISOD 23: CAMERON Part 5



SAMBUNG.......
Dalam ke tekanan aku nih..aku nak update la cerita cameron ni..cepat sikit habis cerita ni... malas nak cerita banyak.. layan je gambar yang ntah hape-hape nih... aku tengah biul......

selepas sarapan pagi..abg nakkal dan aku pergi ke CACTUS VALLEY berhampiran hotel kami. abg nakkal memang dah tak sabar-sabar nak ke sana.. dari semalam bercerita tentang lokasi yang nak pergi tu. kami parkir kereta di tepi jalan. kemudian berjalan kaki masuk ke kawasan cactus valley.. bayaran masuk RM4. boleh masuk semua kawasan... mula-mula ke cactus valley..kemudian tgk bunga-bunga..kemudian g minum stoberi shake.... habis 4 jam je kat sini. sibuk menembak.. kalau tak de en.conan.. sori la nak lepak lama-lama.......


masuk je aku nampak bende ni..ni kedai jual alatan mempertahankan diri....i like...




its hurt sometimes....



anda perlukan sokongan?? belilah tali rapia buatan Malaysia...


once upon a time..people call me MEDUSA...muahahahahha


adakah anda ingin menjadi kaktus berduri.....




diz is munge..lawanye munge bilu ni.......

banyak lagi nak cerita.... sabar..... zooom malaysia.....


Tuesday, 12-May-2009 03:13 Email | Share | | Bookmark
CONT. EPISOD 23: CAMERON Part 4

MARI MENYAMBUNG........

Quote:
DALAM KEMERIAHAN ORANG MENG'UPDATE' CERITA KENDURI KAWIN DI RUMAH KAK AZUE.. AKU MENYAMBUNG CERITA CAMERON HIGHLAND.. ALA KORANG PON DA MUAK KOT TGK AKSI LEBIH SUDU DARI KUAH TU.. AKSI AKU SENDAWA MCM BIAWAK LA... AKSI KAK INA KETAWA LA..AKSI KAK WATIE LA... AKSI PERANTEN?? JALAN BLKG KTORG JE.... HAHAHAHAHAH ENTRY AKAN DATANG AKU BUAT CERITA RUMAH KAK AZUE... BOLEH BAGI KORANG REFRESH MEMORI MASA TU..


OK..mari menyambung cerita.. kami sampai di Berinchang ptg tu..berehat dalam bilik kejap. kembalikan tenaga. maghrib tu baru kami keluar cari makan. abg nakkal memandu kereta dengan penuh berkemah sekali ke Tanah Rata. kami makan-makan di Medan Selera Tanah Rata yang terletak betul-betul di tengah-tengah pekan dan berhadapan Starbuck.






terdapat beberapa pejabat kerajaan di Tanah Rata ni. Hospital pon berada di Tanah Rata. jadi bagi aku Tanah Rata ni macam pusat pentadbiran bagi Cameron Highland.







Lepas makan-makan.. kami jalan-jalan disekitar Pekan Tanah Rata....






balik hotel..tdo..bagun pagi tu..ya allah..sejuknya... aku pun menjenguk kegiatan pagi hari penduduk berinchang ni.. bawah hotel ak ade pasar.. riuh makcik-makcik beli lauk.. lepas tu kami keluar cari sarapan.. sampai ke Tringkap kami berjalan.. mari skodeng...










coming up next..... jalan-jalan ke cactus park...



banyak lagi untuk diterokai...zoooomm malaysia...cuti-cuti malaysia...


Monday, 11-May-2009 00:32 Email | Share | | Bookmark
DIZ WEEK spesel.... SAMAT ARI OMAK..

SELAMAT HARI IBU..
Hari ibu telah disambut seluruh dunia tanpa mengira peringkat umur. tarikh sambutan berlainan di setiap negara. ada yang bulan ogos, april, May. tapi yang paling sering disambut adalah bulan may. Malaysia menyambut hari ibu pada ahad kedua bulan May. Negara yang menyambut pada hari yang sama adalah Amerika SYarikat. Thailand menyambut hari ibu pada hari jadi pemaisuri mereka. hari ibu hanyalah simbolik. Kalau nak menggembirakan ibu kita... tak perlu tunggu hari ibu pun boleh... kalau setakat bagi kek sebijik.. jap lagi pon boleh... kesimpulan... bagilah kapal terbang... uhuhuhuhuh just kidding...

SELAMAT HARI OMAK..
Disebabkan saya tak ada ibu... jadi saya tak nak sambut hari ibu.. saya nak sambut hari omak..
buat PUAN HUSNI AHMAD... selamat hari omak... dik dah saaaaaaaayyyyyaaaaaannnnggg mak...
you are the only omak i have.. and the only omak I love... may allah bless omak..

ni gambar masa sambut ari omak n ari ummi d bangi... maaf muke terpaksa d blurkan sbb ummi ny ngak pake tdung....




the only omak in the world.... i love my omak....

credit tu srsfeqah... 4 the pictures..tq akak...


[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net